Kan man surfa i en sjö i Sverige?

Snabbt svarat, Ja.

Det finns vissa faktorer som gör att du kan ta dig fram med kraften av bara vågor. Förr verkade dessa faktorer ofta vara beroende av tropiskt vatten, palmer och badbyxor. Men med tiden har tydligen dessa faktorer ändrats en hel del. 

Uppvuxen i Dalarna, så kommer själv ihåg första gången jag hörde om Torö. Det var ett ställe i Sverige, nära Stockholm där man faktiskt kunde vågsurfa på riktigt!? Tydligen väldigt sällan, men det gick. Snart hörde jag om Varberg, och att vissa surfade flera dagar om året… Jag var liten och hade ingen bil. Men snart hörde jag att man kunde tydligen surfa på ett speciellt ställe vid Gävle också. Gävle var nära nog och det blev min första introduktion till Svensk surf. Men det skulle tyvärr dröja länge tills jag började utforsta våra vatten mer igen.