Snowboardboots hos Inlandet

Letar du nya snowboard boots, spännande!

Det kan vara en djungel att hitta rätt boots och det finns en hel del olika modeller på marknaden.

Men vi har som mål att testa så många snowboardboots vi kan och plocka fram ett bra sortiment så ni slipper testa igenom allt och alla modeller som finns på marknaden för att hitta rätt.

Det är helt enkelt vårt jobb att guida er till rätt modell. Vi hr valt ut ett sortiment som ska täcka de flesta behov som finns, och här ska vi försöka förklara lite om våra modeller som vi har valt ut.

Prisnivåerna speglar som vanligt i många fall vad man får. Men då man förr nästan alltid fick en styvare och hårdare sko när man gick upp i pris, så har vi nu många roliga modeller som inte bara reflekterar hårdheten, utan snarare boots som är specifikt gjorda för en viss typ av åkning.

2599 sek
US7
US75
US8
US85
US9
US95
+3

Insteg hos oss på snowboardboots är Vans Invado OG.

En riktigt bra modell som kommer med hybrid-boa vid vristen för maximalt hälgrepp (BOA är en roterande snörning som drar åt vajrar). 

Denna modell är en variant av vår storsäljare, Vans Infuse. Så klart är den enklare byggd, men ett bra första insteg för dig som vill komma undan i pengar, men ändå få något bra på fötterna. 

I nästa prisläge har vi lite mer urval.

Där kommer två bra modeller från Thirty Two i både Dam och Herr. Lashed som är lite mjukare/bekvämare och TM-2 med mer support och lite tightare passform. Dom finns i Boa-snörning samt klassisk snörning.

Här finner du även dammodellen Vans Luna Ventana, med hybrid-boa för bästa passform och Aura PRO med dubbel-boa. 

3999 sek
US85
US9
US95
US10
US105
US11
+1

Lång livslängd och perfekt passform 

Vans Infuse och Vans Verse

Dessa boots har länge varit våra favoriter i butikerna. Bra passform och lång livslängd, gör dessa till ett perfekt val för dig som vill ha en bra boot som håller länge. Infuse kommer med hybrid-boa, en vajersnörning som sätter tryck på vristen för perfekt hälgrepp och bra passform. Verse har dubbel Boa och kommer med samma innersko och komfort som Infuse. Båda modellerna har justerbart flex med uttagbara stöd i framkant av booten. 

On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
Out of stock
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
15
Save 750 sek
750sek
15%
750
sek
Women's
4249 sek
36
37
40
5399 sek
US7
US75
US8
US85
US95
US10
+3

Utöver dessa har vi lite roliga modeller

Perfekt för Splitboard! 

Sen har vi två modeller som är specifika för Splitboard, Vans Verse Range Edition och ThirtyTwo TM-2 Jones. Båda är styvare boot som kommer med en mjukare öppning i hälen för bättre steg när man går med bootsen på platta ytor. 

TM-2 XLT som är den styvaste skon vi har hos oss.

Om du är ute efter maximalt stöd för din fot så är det denna du ska satsa på. Innerskon på denna modell är väldigt hård och du bör forma den i butik eller ha lite överseende med att det är en relativt lång inåkningsperiod för många. När du väl är ute på andra sidan, så har du en sko som sitter bättre än det mesta och dina fotleder kommer att tacka dig när du väljer högsta fart ner för berget, över oväntad terräng.

Kom ihåg att de flesta boots går att användas för all typ av åkning och det finns inget rätt eller fel i att välja en mjuk eller hård sko. Vi har många exempel på folk som kör fort och hårt med mjuka boots och det är många ”street åkare” som åker med de hårdaste modellerna som finns.

Det finns nybörjare som väljer att direkt investera i ett bra, dyrare modell och som du har läst här, så behöver en dyrare modell inte vara styvare eller svårare att åka med på något sätt. Det är ofta en bättre sko för dina fötter och du får boots som håller längre.

Nästan alla våra boots går att värma och anpassas till dina fötter, och det gör vi ofta i vår butik. Av erfarenhet så går det dock bra att åka in boots också, då materialen i boots ändå formas med tiden på ett helt annat sätt än t.ex. pjäxor.

Har du problem med dina fötter så rekommenderar vi dig att besöka en bra butik och få hjälp. Du kan också ringa eller maila oss för mer tips och hjälp i ditt val.

Lycka till!