Snowboard för barn

Att barnen ska få vara med och uppleva svängarna på snö är en självklarhet för oss. Nu bättre än någonsin finns det perfekta brädor för att alla barn ska kunna hänga med och ha lika roligt som de äldre.

Vad ska man tänka på?

Viktigast som vanligt är att inte låta funderingarna vara en block för att komma igång. Barn har åkt på alla möjliga modeller och storlekar av brädor under många år. Om du vill komma igång, så är det viktigaste att man kommer ut överhuvudtaget på vad som helst. Men det finns lite bra tips för att underlätta ditt val.

Längd på brädan?

Vilken längd på snowboard är bra för barn?
Troligen den vanligaste frågan vi får, och svaret är som för äldre, ett ganska stort spann som fungerar.

Mellan bröstet och ögonen brukar vi säga, men mindre barn kan även köra en bräda som är längre än dom själva. En större bräda blir mer stabil och på så sätt enklare att hålla balansen på. Men mindre modeller gör den smidigare att hantera samt enklare att lära sig små tricks och att hopp med. Köper du din första snowboard till ett barn som är mellan 2-9 år så skulle vi rekommendera att man börjar med en lite längre modell som barnet även växer i med tiden.

När barnet är mindre så får man alltså en längre och stabilare bräda och när barnet växer så blir brädan också mindre i förhållande till barnet och därmed mer lekfull när man vill utveckla sig, och kanske hoppa lite mm.

Bredden på brädan?

En kanske viktigare fråga är dock hur bred brädan är.

Om du har en för smal bräda tar tårna eller hälarna lätt i snön när du svänger. Detta är extra viktigt för barn, då fötterna tenderar att sticka iväg snabbt när man växer.

Många modeller är rätt anpassade för detta, men vi har även modeller som är lite bredare, så har du speciella behov så tycker vi att du ska höra av dig till oss, så löser vi bästa möjliga utrustning till er.

En tumregel är dock att bootsen kan sticka ut någon ca på varje sida, då skorna ofta är lite uppböjda i tån samt i hälen och samtidigt så lyfter även bindningen upp skon en bit från brädan vilket gör att du kommer en bit ifrån snön.

Olika modeller

Sen finns det en hel del olika modeller även för barn nu. Några är extra bra att lära sig att komma igång med, vissa är extra bra för barn som vill lära sig hoppa och åka lite mer stabilt när som är i sin snabbare utvecklingsfas.

Nyheter nu är att vi även har modeller för puderåkning och ren svängning. Vilket känns jätteroligt! Snowboard för oss handlar främst om glid och känslan att få surfa på snön, vilket vi självklart tycker ska vara en upplevelse som även barnen ska få erfara.

Nedanför här listar vi lite olika modeller som är bra för olika typer av åkning.

Komma igång

Brädor för utveckling

Surfa snön och svänga lätt