Att välja splitboard/bindning och utrustning

Innan du läser detta är det bra om du har läst vår ”att välja snowboard” guide, där det finns mycket nyttiga förklaringar för att välja en bräda som passar dig. Utöver det så har vi lite extra saker att fundera på för att välja vilken splitboard/bindning man vill ha.

Se vår film om att köpa Splitboard > 

Splitboard

Hur mycket kommer du att gå med min bräda och vad vill du att den ska vara bra för? Är vikt något du prioriterar eller ska den vara hållbar, kanske både och? Kommer du vilja åka baklänges eller kanske bara ett håll?

Det finns många modeller hos oss, och många brädor har en liknande modell för “solid” som splitboard. Ibland kan man hittar mer information om hur brädan är i den solida modellen. Några av dom vanligaste vi säljer är Jones Solution (som heter Flagship som solid modell), samt TUR Labb och Tica (som heter Buteo och Pluv som solida modeller). 

Men hör av er om ni har frågor om vilken modell ni letar. 

Jones samt TUR splitboards kommer med Karakoram nos och tail hooks och Karakoram clips som sitter mellan bindningarna och nos/tail (stainless steel clip eller ultraclip beroende på modell). Korua kör med Unions klipps och “hooks”, cch deras brädor är lite billigare även i produktion. Den det gör ju att man får tag på en bräda för lite mindre pengar =)

Se alla våra splitboards

Bindningar

Här kan man vinna mycket vikt beroende på vad man vill betala. Det är lite som cyklar, ju dyrare desto mindre gram och styvare.

Vi har bindningar från alla större leverantörer och deras system skiljer sig lite åt. 

Karakoram är kända för att deras system håller ihop brädan på ett bra sätt då systemet överlappar brädans två skidor när man monterar ihop brädan för åkläge. 

Spark R&D är kända för sin lätta vikt i förhållande till pris. Dom är typ lika stora som Karakoram på marknaden, och dom finns som Arc och en lättare modell, Arc Pro. Samt Surge som är den lite kraftigare modellen. Bindningarna från Spark, måste kompletteras med Spark Pucks eller Spark Canted Pucks för att användas på din splitboard. 

Union har kommit in med det lägsta prisläget på marknaden för en splitbindning, och nu i sin fjärde upplaga så känns det definitivt värd sitt pris. Billigare än så här kommer du inte in i splitboard. 

Vilken modell som är bäst, finns det många tankar och ideer om. Men ofta får man vad man betalar för. 

Se alla våra split bindningar

Stavar

Här har vi valt ut dom vi tycker passar splitboardåkning, detta innebär då att dom tar liten plats i ryggsäcken och är pålitliga. Sedan kan man välja lite på vikt, fixerad längd eller ställbar längd.

Tredelade tar mindre plats, och teleskopstavar är lite mer slitstarka. Carbon är lätt och styvt, men är lite känsligare för slag. Men alla håller bra om man är försiktig med dom!

Det är lite personligt, men alla stavar vi har i vårt sortiment är bra, och vi kan hjälpa dig specifikt om du kontaktar oss.

Stighudar

Vi har Jones stighudar som görs av en av dom marknadsledande i området, Pomoca. 

Några kommer färdigskurna till Jones splitboards med snabbspänne bak. Lista för vilka som passar vilken modell hittar du HÄR 

Det finns även universala stighudar som passar alla splitboards, där får man med en skärare för att passa till dom. Det tar inte lång tid att fixa själv, se filmen nedan för mer info.

TUR och Koruas hudar görs av Kohla och kommer färdiga för din splitboard om du väljer rätt modell.

Vi säljer även Kohlas egna hudar som skärs till för att passa alla splitboards. 

Hitta rätt stighud

Övrig utrustning

Ett måste att ha med sig när man lämnar pist och äntrar offpist är spade, sond och tranciver.

En bra ryggsäck som får plats med det du vill och måste ha med dig, tänk på att stighudar, stavar, spade och sond är sådant som alltid åker med. Vill man ha matsäck, vatten och extra jacka så blir det fort fullt. 

Vi har det mesta hos oss, och du är välkommen att höra av dig om det är mer frågor. 

Lycka till!

Se alla tillbehör för split här

Finns det ytterligare frågor om vad som passar dig eller vad du behöver så är det bara att kontakta oss via telefon, e-mail eller frågor och svar.

Lycka till med ditt köp!

Vi rekommenderar

Det finns en mängd olika modeller på markanden

Dom som är störst inom splitboard är Jones och vi har mer eller mindre alla deras modeller. Vi har även lite olika modeller från andra varumärken, och du kan se alla våra modeller är på siten.

Det finns lite olika inriktningar beroende på vad man helst vill åka.

Är det främst mjukare åkning i sin närmsta skog eller överlag lågzon som gäller, så skulle vi tippsa om “surfiga modeller” som är mer anpassade för kvicka svängar och lössnö.

Men vill ni ut och utforska mer avancerad terräng, så rekommenderar vi mer brädorna ur “Performance” utbudet. Dom har ofta lite mer kraft i skäret och klarar mer varierad snökvallite, vilket kan vara bra när man ska på längre turer.

High Performance är modeller som helt enkelt har allt det där extra man kan behöva. Här är det hög prestanda och lätta material. Dessa är likt “Performance” lämpade för varierad terräng där man möter allt från puder, slask och härligt snö till isiga, branta åk i skuggsidor.

Våra All-Round modeller är bra för dom som vill komma in i splitboardvärlden, eller kanske inte har något speciellt ändamål med sin åkning. Det är helt enkelt bra, lättåkta modeller som passar många.

Vissa modeller återkommer i olika segment, och detta är pga att dom fungerar bra i flera områden.

All Mountain

On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
Split
Women's
5809 sek
145
148
151
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 1660 sek
1660sek
20%
1660
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 1660 sek
1660sek
20%
1660
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2490 sek
2490sek
30%
2490
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
20
Save 1660 sek
1660sek
20%
1660
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 2489 sek
2488.75sek
30%
2488.75
sek
Split
5809.25 sek
158W
All Mountain

Surfa Snön

Puderbrädor

High Performance

On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 4950 sek
4950sek
30%
4950
sek
Out of stock
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 4950 sek
4950sek
30%
4950
sek
On Sale
Sale!
%
Off
30
Save 4949 sek
4948.75sek
30%
4948.75
sek
Split
11549.25 sek
162W
High Performance

Barnmodeller

Barnbrädor