Snösurf

Upplev snösurf nästan överallt

Du behöver inte stora berg eller anläggningar, du behöver inte liftkort eller ta dig till orörda berg långt bort. Varje sluttning med snö är en plats att uppleva. Det kan vara din bakgård, en sluttning mellan två vägar, men så klart även ett långt åk ner för ett riktigt berg. Jones Mountain Surfers 3D-form ger dig kontroll att ta dig ner för nästan samma typ av berg som med vanlig snowboard eller skidor, så länge det finns runt 20 cm lössnö.

Chris Christenson

Chris Christenson är en av världens främsta surf shapers och har varit med och tagit fram många av Jones mest framgångsrika snowboards. Hans sätt att översätta surfens glid till snön är unik och med Mountain Surfer faller många av dessa egenskaper rakt ner i handsken. Han har tagit fram brädan på klassiskt sätt i sin studio och sedan har man CNC Skannat brädan och gjort en form. Detta för att på bästa sätt översätta den handshapade formen och känslan till färdig produkt.

Konstruktionen

Formen är framtagen via en direkt CNC-skannad kopia av Chris Christensons skapelse. Sen byggs den upp i en datorn där man separerar fram olika beståndsdelarna av ett tunt skyddslager på toppen, biax glasfiber som omger en poppelträ och slutligen ett vaxat, sintrat belag av högsta klass på botten. Styrka, fart, vikt och känsla är huvudsakliga ingredienser för slutresultatet. Högst upp sitter en 3D formad Tailpad som sträcker sig över hela ytan man står på för bästa grepp.

Köp din bräda här