Butiken INLANDET

Vad är Inlandet

Vi jobbar med snö

Och då menar vi inte att kränga silversmide till blåhåriga tanter från öfvre Östermalm. Vi menar inte heller att vi sitter nätterna i ända i en Scaniarigg och plogar sträckan mellan Kvickjokk och Jokkmokk under vinterhalvårets allra mörkaste period. Nä, vi jobbar med snö på helt andra premisser…

Under våra tidiga år i livet fann vi alla tre en glädje i snön i olika former. Från Sverige Cupen på tidigt 90-tal till större globala tävlingar. Från filmer till utveckling och distribution av produkter. Vid olika platser på jorden, i blandade forum och i vid olika faser i livet har vi alla tre vandrat hand i hand med vad som i folkmun (och ibland felaktigt) kallats actionsport. Drivkraften att utvecklas i våra yrkesroller, i våra familjeroller och som egna individer har alltid varit stark. Men vi kom aldrig riktigt bort ifrån snön.

Snowboard som ”sport” har gått i många vågor, men för oss har det slutligen resulterat i en ganska krass känsla av att bara få komma ut och åka. Ibland i en enklare anläggning med lite kanonsnö, ibland på något mindre uppdrag i våra svenska fjäll som stundtals levererar långt utöver vad man kan drömma om. Det ena överträffar kanske det andra, men det finns alltid ett sätt att klämma ut lite glädje i dagen. Borta är måsten, resultat och prestationer. Kvar finns bara den nyss nämnda glädjen.

Så vad är inlandet?

Inlandet är en geografisk plats. Eller egentligen flera. För oss är Inlandet Norrlands Inland, som omfattar det inre av norra och södra Norrland, stora delar av Dalarna, samt mindre delar av Värmland och Västmanland. Väg 45, som är Sveriges längsta väg, skär som en ryggrad längs Inlandets geografiska region.
Inlandet är också ett mentalt tillstånd. Både ett aktivt tillstånd fyllt av friluftsanda som drar turism och liv till platsen. Men också av egenvald tröghet och en karaktäristisk lunk som föder en avslappnad syn på livet. Inlandet ger en för övrigt inget gratis. Ska det göras så gör man det själv och med hjälp av sina egna regler och idéer.

Vår vision

Inlandet är även platsen där vi bor och det är här vi jobbar med en distribution av allsköns kvalitetsprodukter kopplade till både dåtid och nutid, plats eller årstid. Med vårt mål om att bara ha produkter vi själva skulle använda eller råda våra vänner att använda, så har vi såklart närt en dröm om att öppna en butik som erbjuder dessa produkter även direkt till er. Det låter kanske lite enkelt och traditionellt, men det finns inte så många butiker kvar idag som drivs på det sättet.

Inlandet drivs av erfarna personer som faktiskt känner genuint för och använder sina egna produkter till hundra procent. Det är något vi hoppas att ni som kund, nu eller på sikt, ska känna ett förtroende i.

Framför allt så är Inlandet ett litet frö till något vi hoppas få gro större. Ett större och bättre utbud så klart, men även gruppresor och andra rena upplevelser i framtiden. Vi är väldigt glada att ni ens är här och besöker oss digitalt, men hoppas även att vi ses vid sidan av skärmen.

Väl mött