Vår egna snowboardsamuraj,
Niklas


hjälper er få till ytterligare glidegenskaper, bättre grepp, surfigare feeling och en bättre start på era nya snowboards.

Hans passion för brädomsorg och långvariga kunskap kommer från möten och diskussioner med olika brädsamurajer ifrån snösurfingens mecka Japan, men även ångande vallabås på längdstadiums runt om Sverige.

Vi har fått bevittna skillnaden på egen hand och har satt upp 3 olika paket till er beroende på hur djupt man vill gå. Detta sker i en lada långt ut på vischan i vårt Inland och vi behöver därför 3-6 dagar på oss innan vi kan skicka er nypreparerade bräda.

Massor av timmar

ligger bakom formen och flexen på din bräda. För att optimera designen behöver man lägga tid på finjustering av kanter och belag.

En bräda som är maskinellt slipad har en grövre struktur än vad man kan få till genom handarbete. Microhåren som blir kvar försämrar glidet avsevärt och behöver sicklas bort. Vanligt vid en maskinslip av stålkanter är att det blir fel vinkel vid kontaktpunkter samt att basen inte blir helt plan.

Detta påverkar åk-känslan och kantkontrollen.

I custom-paketen erbjuder vi dina personliga preferenser för vinklar på kanter och belag. Vi kan då möta önskningar som inte går att få till vid maskinell bearbetning:

Ultrafinish belag; polersickling för att få bort microhår, borstning i flera steg för att få fram färskt belag och avsluta med polerpapper. En stenslipad bräda har kvar microhår som reser sig efter några åk då vallan har försvunnit och brädan blir trögare samt att ytan blir matt och ”grå”.

Progressiv strukturering av belag; från ”lätt” struktur från tip till mitten av brädan. Från mittpunkt en aggressivare struktur som fungerar i de flesta snötyper.

Progressiv strukturering 3D, är grund- och toppstruktur vilket ger en tredimensionell yta för optimalt ”släpp” från den vatten-hinna som skapas av friktionen mellan brädan och snön.

Fördelar är en mer harmonisk känsla, högre fart för att ta sig förbi flacka partier samt bättre kantkontroll, allt för att få full potential av brädan.

Välj mellan olika paket

Här nedan kan du se vad som ingår de olika paketen. Dessa behandlingar säljer vi endast till nya brädor i dagsläget.

Beställ med din bräda

Dessa behandlingar tar ca 4-6 extradagar för leverans.